Jan Roland Nielsen

Født d. 20 april 1951 i København
Komponist, Guitarist. Bassist

Allerede som 9 årig begyndte Jan at spille musik. Han startede med at spille es-kornet i Holbæk Garden, hvor han også modtog en basal musisk træning. Han vedblev med at spille kornet indtil han forlod garden i 1968. Jan fik en guitar forærende under et ophold/gæstebesøg hos Trelleborg Garden i Sverige, og det vakte med det samme hans interesse for instrumentet. Jan begyndte at spille guitar og komponere sange, og han er blevet ved lige siden. Da han var midt i tyverne skrev han bl. a. 2 sange: Skønhed og Nedturssangen, som er i Thy lejrens sangbog.

Jan spillede med forskellige orkestre i Danmark fra midten af 60erne bl.a. Burning Desire, Balsam, Bjarne Gertzs Trio og forskellige teater grupper. Han gik desuden på den samfundsvidenskabelige linje på RUC.

I 1979 rejste han til USA, hvor han bosatte sig på Maui, Hawai’i. Det blev til 23 år på Maui, hvor han spillede med mange forskellige grupper og orkestre. Han indspillede 4 albums med egne kompositioner samt spillede på flere forskellige albums af andre kunstnere. Han var desuden en efterspurgt bassist af de lokale ensembler bl.a Hawai’ianske trioer og Hula shows. Han var Rudy Commissiongs ( King of Calypso fra Trinidad) bassist i 4 år.

I 2003 rejste han til Nagoya, i Japan, hvor han gennem halvandet år spillede sin egen musik med et lokalt orkester samt spillede med lokale jazz musikere i diverse klubber.

Fra 2004 boede han i Honolulu, Hawai´i, hvor han spillede med to lokale orkestre bl.a. Nite Life, som mest spillede Reggae/Hip Hop og Blues/Rock i klubber og større koncerter.

I 2007 vendte Jan tilbage til Danmark. Lige siden har han spillet med lokale bands og indspillet i lokale studier i Holbæk området. Han har dog været en tur i Irland for at spille på Fringe Festivalen i Galway med Bo Callaby og Antonoi Vichi.

Jans seneste indspilning er med hans indspilnings band og er lige blevet færdig i slutningen af 2016. Det er original jazz musik med bl.a. Norbert Susimihl  trompet, Jan Overgård  keys, Torben Haug trommer, Morten Stengård bas, Antonio Vichi percussion og Jannie Nielsen fløjte.

Jan bor for tiden i Thy, Nordjylland, hvor han spiller med lokale grupper og stadig komponerer på livet løs.